Udgivet man d. 27. apr 2020, kl. 07:30

Sognpræst Bent Arendt

Efter 46 dage med coronatrussel og -frygt ser det ud til, at Danmark langsomt er på vej tilbage til normale tilstande, selvom vores usikkerhed består. Når vi sammenligner os med Italien, hvor sundhedssystemet er brudt sammen, eller med USA, hvor 55.000 er døde på få uger, må vi sige, at vi er nådigt sluppet. Skulle det ske, at vi blev smittet, står der et effektivt og omsorgsfuldt sundhedssystem klar til at tage sig af os. Skulle det ske, at vi ikke klarede sygdommen, vil der sidde en sygeplejerske ved sengen døgnet rundt og tage sig af os, så vi ikke er alene. Der er grund til at være taknemmelig.

Når vi er nådigt sluppet, kan vi bedre tåle den død, der hører med til at leve. Normalt skaber tanken om døden en angst, som får livet til at virke truende og gør det uklart, hvem og hvad vi skal holde os til. Den angst deler du med mange andre for tiden.

Men: Hold så fast ved, at du er nådigt sluppet, uanset hvornår og hvordan livet ender. Gud er, at du er nådigt sluppet.  Overtager angsten dig, så træk vejret dybt og roligt og bed Fadervor med ind- og udåndingen, så du mærker det kristne løfte, at der altid er nogen at holde sig til og række ud efter. Gud er ligeglad med, om du er helt uvant med ham, for Gud venter os med et løfte om, at der altid er liv at håbe på og række ud efter, også i døden. Hvor du håber, er Gud - for at imødekomme dig. Det er ikke en kristen påstand, men en erfaring, du kan gøre dig, ikke én gang for alle, men i takt med livet. 

Kategorier Gudstjenester