Anne Dorte Michelsen 4. maj-koncert | Skt. Johannes kirke

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Anne Dorte Michelsen 4. maj-koncert

Anne Dorte Michelsen  4. maj-koncert
04
MAJ
Dato
Fredag d. 4. maj 2018, kl. 19:00
Sted
Peter Sabroes Gade 20, 8000 Aarhus C
Medvirkende
Anne-Dorthe Michelsen

4. maj-koncert med Anne Dorte Michelsen i Skt. Johannes Kirke.

Anne Dorte Michelsen giver ved koncerten fortolkninger af egne og andres sange akkompagneret af en duo bestående af nogle af Danmarks bedste musikere på guitar og klaver. 

I anledning af kirkens nye tag og kirkeruder ved kunstener Arne Haugen Sørensen er koncerten gratis. Billetter kan afhentes på kirkekontoret fra den 9. april frem til den 4. maj kl. 13.00. Resterende billetter uddeles ved indgang til koncerten. 
- Desværre er der ikke flere billetter. Husk at afhente allerede reserverede billetter inden  den 4. maj kl. 13.00!


Anne Dorte Michelsen har sat sit helt personlige præg på dansk musikliv i flere årtier. Nu har hun samlet en række sange fra hele sin karriere, som hun fremfører ved en række intime koncerter i landets kirker. Koncerterne spænder over Tøsedrengenes store pophits, solokarrierens eftertænksomme kompositioner og hendes nænsomt nærværende nyfortolkninger af nogle af det danske sprogs inderligste sange og salmer.

»Sangene og salmerne passer til den stemning af alvor og fællesskab, der er i en kirke. Det er meget stærke tekster, som rummer en beskrivelse af den tvivl, tro, længsel, kærlighed og indre strid, som er ligeså eviggyldigt relevant i dag, som det var i den tid, de blev skrevet i. Vi har så travlt med os selv, og der er så mange steder i vores samfund, hvor man ikke føler sig inkluderet, men i kirken kan alle nynne med og blive inddraget i det fællesskab, vi alle har rod i,« siger hun.

Anmelderne beskriver hendes seneste sange som ”smukke eksistentielle kuldegysninger” og kalder hende ”hverdagens blide besynger”. Sangene rammer så rent ned i samtiden, at de hæver køen i Elgiganten eller tvivlen om, om man har slukket strygejernet, til almenmenneskelige eksistentielle livsvilkår.

»Mine nyeste sange fortæller om livet fra et voksent perspektiv, så det hele ikke bare handler om at være 21 år og forelsket. Livet bliver på mange måder mere kompliceret og dybere. Den centrale bue ved de her koncerter er, at der bliver trukket tråde tilbage til vores fælles kulturarv, mine tidlige sange og frem til det liv mine seneste sange beskriver,« siger Anne Dorte Michelsen.

Hun oplever, at hendes tidligste hits med Tøsedrengene får en ny nerve og betydning, når hun synger dem som en voksen kvinde.

»En sang som ’Ud under åben himmel’ handler om at turde livet. Det er blevet mere betydningsfuldt for mig. Man kan have en tendens til at blive mere forsigtig og bekymret, når man bliver ældre og have endnu mere brug for budskabet om at træde ud på det dybe vand og møde livet, hvor det er,« siger Anne Dorte Michelsen.

Til koncerterne bliver Anne Dorte Michelsens fortolkninger af B.S. Ingemann, Jeppe Aakjær, Halfdan Rasmussen og egne sange akkompagneret af en duo bestående af nogle af Danmarks bedste musikere på guitar og klaver.